2010. 12. 15.
Év lemeze nélkül (Top 2010)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ugyanúgy jártam, mint tavaly. 2009-ben is sok jó album jelent meg, és igazából akkor sem tudtam érdemben kiválasztani közülük, melyik is került hozzám a legközelebb. Az idei esztendő végén hasonló gondokkal küzdök, sőt, a múlt évi termésből több anyag is most ért csak be nálam igazán (Isis, Shrinebuilder). Éppen emiatt csupán ábécérendben közlöm a számomra kedves albumok címét. A listámon megférnek egymás mellett a tucatjellegű és az egyénibb munkák is:

Arson AnthemInsecurity Notoriety

BonoboBlack Sands

Centurions GhostBlessed & Cursed in Equal Measure

DarkthroneCircle the Wagons

Electric WizardBlack Masses

Kingdom of SorrowBehind the Blackest Tears

Lord of Doubts – s/t

RosettaA Determinism of Morality

Souvenir's Young AmericaThe Name of the Snake

SuffokateNo Mercy, No Forgiveness

The Dillinger Escape PlanOption Paralysis

The OceanAnthropocentric

The OceanHeliocentric

Triptykon - Eparistera Daimones

Union of SleepDeath in the Place of Rebirth

+

Admiral AngryA Fire to Burn Down the World EP

Rotten SoundNapalm EP

És emellett még olyan albumokra nem fordítottam gyakorlatilag semennyi figyelmet, mint az új Kylesa és Intronaut.

Koncertek terén viszont nem volt nehéz dolgom, mert 2010-ben elég kevés megmozdulásra sikerült eljutnom, de azok szinte kivétel nélkül tetszettek. A legjobban a Crowbar és a Shrinebuilder súlyos hengerelése jött be, de fontos emlék marad a Metallica, a The Ocean (idei második pesti fellépése) és a Cataract bulija is. A Dillinger mostani káosza viszont nem fogott meg annyira, mint anno az A38-on.

És ha már csalódás, akkor az idei legnagyobb mindenképpen az Isis feloszlása volt. Hasonlóan értetlenül fogadtam a Cathedral új lemezét, az Electric Wizard új anyagának erőtlen megszólalását, illetve a The Ocean Heliocentric-jén a két, erősen kilógó szerzeményt (a címűket nem írom le). Emellett a magyar fronton való üresség volt bántó, nem találtam semmi olyat, ami megfogott volna – főleg a három doom/stoner/southern anyag (Wall of Sleep, Stereochrist, Magma Rise) középszerűsége zavart. A Füleki-Hegyi-Holdampf trió igazán dolgozhatna újra együtt! Fontos még kiemelni a Down koncertanyagának összecsapottságát és Dio sajnálatos halálát is, mint szomorkodásra okot adó eseteket.

2011-ben izgatottan fogom várni a Kyuss Lives-koncertet (illetve már most is várom), meg bízom benne, hogy sok jó banda ellátogat majd hazánkba. Lemezek terén pedig meghallgatnám az új Cult of Lunát, Ocoai-t, Omega Massif-ot, Time To Burnt, Shrinebuildert, Downt, Crowbart, *shelst, Neurosist, Bolt Throwert, Necrophagiát, Phil Anselmo szólólemezét, meg ki tudja még, micsodát.
 
downer
Kulcsszavak: lista

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés