2010. 02. 08.
Sangre Pintanda Mundo (szupplementum 2.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
 Aki bírja a durvább metalzenéket, az valószínűleg bírja a Slayert is. Ezt a megállapítást olyan lemezekkel támaszthatjuk alá, mint Reign In Blood, a Seasons In The Abyss, a Divine Intervetion vagy a God Hates Us All, hisz ezen korongokon olyan dalok sorjáznak, amik valóban megkerülhetetlen alapművei a thrash (és az egész metal) műfajnak.

2006-os, Christ Illusion című anyaguk alkalmával még nem kopott meg lelkesedésem, nagyon tudtam élvezni az olyan szerzeményeket, mint például a Catalyst, a Skeleton Christ, az Eyes of the Insane (amihez a metaltörténelem egyik legötletesebb klipjét forgatták le), a Cult vagy a Supremist. Persze azt illik hozzátenni, hogy azért újabb alapművet nem sikerült szülniük.
Aztán eljött 2009, s a világ véresre lett meszelve. A megjelenés előtt kiszivárogtatott nóták még semmire nem engedtek következtetni, ám végül kiderült, hogy az egész album sem.

World Painted Blood
Az új lemezt első pár hallgatásra szürkének és unalmasnak éreztem, de a Slayer mindig több hallgatást érdemel. A kívánt hatás azonban elmaradt. Bár néhány apró momentumért továbbra is érdemes kísérletezni a World Painted Blooddal, de talán csak tízévente egyszer. A Human Strain és a Playing With Dolls lassú, beteges „vonulása”, a bennük felhangzó, menetelős (bár egymáshoz kicsit hasonló) dallamokkal nem rossz, a groove-osabb Americont is együtt lehet üvölteni Tom Arayával, mint ahogy a záró Not Of This God súlyos döngöléseire is kedvére eldobhatja a haját az ember.

Viszont a többi tétel nem igazán tud érdekességekkel szolgálni. Ezerszer hallott reszelések és vijjogó szólók, Lombardo unalmas tuka-tukái, Araya acsarkodása. Persze felmerül a kérdés, hogy mi mást vár az ember a Slayertől? Nos, a God Hates Us All óta inkább már semmit sem. Ott a dalok minősége és az a brutális, tornyokat leromboló hangzás tökéletes esszenciája volt annak, amiért szerethető ez a banda. Most viszont valami hiányzik. Valami olyasmi, ami miatt már a Christ Illusion se vált olyan albummá, amit évek múlva is elő akarna venni bárki: egyszerűen Kerry King-ék már megírták azokat a dalokat, amik maximálisan kielégíthetik a zenerajongók vérszomját. Bolt Thrower-ék legalább képesek bevallani, hogy legutóbbi, Those Once Loyal című korongjuk olyan jól sikerült, hogy egyelőre képtelenek nála jobbat írni. Úgy látszik, másokat viszont még mindig hajt a bizonyítási vágy, vagy egyszerűen csak félnek belenyugodni abba, hogy kezd eljárni felettük az idő…
downer
Kulcsszavak: slayer

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés