2011. 03. 14.
Energiabomba robbant (Death Angel koncert a Dürer-kertben)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):

Ötödik alkalommal lépett föl a hazai közönség előtt a 2001-ben diadalmasan visszatért, azóta is minőségi lemezeket készítő San Franciscó-i thrash metal zenekar, a Death Angel. A tavalyi album kelet-európai bemutatójára ugyan az NB IV-ből igazolt csapatok kísérték el az első ligás játékosokat, s az idei koncertdömping is nézőszám-apasztó volt, de aki vette a fáradságot, az nem csalatkozott: a zenekar kirobbanó formában van.      

Ha az Overkill gyilkolt péntek este, akkor a Halálnak Angyala vasárnap ezen is túltett („Death Angel was overkill” – lefordíthatatlan nyelvjáték). Pláne, hogy az Overkillt csupán kedvelem, míg a Death Angelt egyenesen imádom – így van ez már egészen az Act III megjelenése óta.

22.34-kor robbant a színpadra a kaliforniai quintett, akiket – felső hangon – 350 fős rajongói gárda várt a Dürer nagytermében. A hazánkban ötödször föllépő San Franciscó-i zenekar ismét igazi klubkoncerttel ajándékozta meg a résztvevőket, akik türelmesen vártak rájuk a korábbi 4 fellépőnek is némi odafigyelést biztosítva.

Jómagam is izgatottan készültem az újbóli találkozásra, mivel a két utóbbi – fesztiválos – szereplésüket kihagytam, a Megapubos és az A38-as föllépések hangulata viszont nagyon is élénken élt az emlékezetemben. Bár kimondottan az első éra és az első három lemez rajongója vagyok, az újjáalakulás óta kiadott másik három lemez hanganyagát sem vetem meg, azonban a borzongató lelkesedés inkább a koncertek alkalmával kulminál, semmint az utóbbi stúdiólemezek hallgatásakor. Most sem kellett csalódnom! – A Death Angel tornádószerű energialökettel vibrált a színpadon, ami magábaszippantott és jól megforgatott.

A mai napig fantasztikus hangú Osegueda seggig érő rasztáival, a közönséggel való kommunikáció tökélyre fejlesztett készségével adta elő a dalokat, míg a Cavestany–Aguilar páros zúzdából akusztikus bontásokra, majd ismét zúzdába váltott. Megjegyzést érdemel az új basszer, akit most láttam először: a pimaszul fiatal Damien Sisson Kreator pólóban, Rickenbacker hangszerével, amin pengető nélkül játszott, hatalmas elánnal, lelkesedéssel pörgött-forgott, látszott rajta, hogy rendkívüli módon élvezi, hogy ebben a zenekarban muzsikálhat…

Természetesen a tavaly megjelent Relentless Retribution album számai adták a másfél órás program gerincét, s élő előadásuk bennem is helyére tette ezeket a dalokat. Ugyanakkor a Seemingly Endless Time, a Veil of Deception, az Evil Priest, a Mistress of Pain, a Thrashers, vagy a Bored csalta elő belőlem azt a bizonyos fenomenális érzést… (Lehet, hogy beégek ezzel, de a Bored mintha egy RJ Dio előtti tisztelgésbe, szellemidézésbe ment volna át…) A ráadásblokk Lord of Hate-je sem volt piskóta – a hangszeres szekció, Cavestanyval az élen, mintha bármeddig bírta volna a koncert során végig megtapasztalt hatalmas intenzitást!

Igazán lelkes közönséggel, valódi klubhangulat uralkodott a Dürer színpadán és előtt. A Death Angel előadása, akárcsak a zenéjük üdítő frissességű a mai napig.

RIP

Sonic Retribution Eastern Europe Tour 2011
Death Angel
(US), Suicidal Angels (GR), Resistance (US), Roots Of Death (CH), Adimiron (I)
Budapest, Dürer-kert, 2011. március 13.
Jegyár: 4.900/5.900 Ft

Magyarországi DA koncertek:
2003. november 14., Budapest, Megapub
2008. április 9., Budapest, A38
2009. július 15., Tokaj–Rakamaz, Hegyalja fesztivál
2010. május 23., Budapest, Csillebérc, Metalfest Open Air
2011. március 13., Budapest, Dürer-kert

www.myspace.com/deathangel
www.myspace.com/suicidalangels
www.myspace.com/resistancemetal
www.myspace.com/rootsofdeath
www.myspace.com/adimironcrew
www.durerkert.com

Kulcsszavak: thrash, Death Angel

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés