2013. 01. 02.
A világvége után (A muzsika hangjai 2012-ben)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újabb visszatekintő lista. Sok-sok lemez. Sok-sok rossz. Csalódások. Down. Neurosis. De jók is akadnak. Unsane. Trioscapes. Igényes magyar bandák. Mad Robots. pozvakowski. Remek koncertek. The Chariot. Khuda. Ingázás. Sok-sok remek koncert. Rosetta. OM. Saját szervezésű is. Torn From Earth. Haw. Rosszul felhasznált idő. Fáradó én. Reménykedés. Idén jó lesz minden. Élőben biztos. Cult of Luna. Down. Lemezen? Cult of Luna. Legyen már végre saját bandám! 

LEMEZEK 2012
Az biztos, hogy az írókedvem legalább annyira alábbhagyott a 2012-es esztendő végéhez közeledve, mint ahogyan elmélyülten zenét hallgatni is egyre kevesebbszer akartam. Plusz két elég nagy csalódás is ért az új Down és az új Neurosis kapcsán – bízom benne, hogy legalább előbbi kiköszörüli a csorbát az idei Hegyalján. Ettől függetlenül azért akadtak élvezetes munkák, mind az akusztikus szekció, mint a jazzszekció kitett magáért, mint ahogyan az OM, a The Chariot, a Black Sheep Wall és a Yakuza is emlékezeteset alkotott. A legnagyobb öröm az Unsane kapcsán ért: szégyenkezve vallom be, hogy korábban csak igen felületesen ismertem a trió munkásságát, ám a Wreck bődületes élményt jelentett a tél beálltával, így bár sorrendet nem írtam, talán nekik adnám az olimpiai aranyat. Plusz az Isis poszthumusz kiadványán (Temporal) szereplő Pliable Foe-hoz készült klip (a dallal karöltve) is ott van a legkiemelkedőbb momentumok között. Az év kérdése pedig mindenképpen az volt, hogy mi a fenét esznek a legtöbben az Old Man Gloomon?
 

Isis: Pliable Foe

Alcest: Les Voyages de l'Âme
Black Sheep Wall: No Matter Where It Ends
Converge: All We Love We Leave Behind
Deftones: Koi No Yokan
E.S.T.: 301
Isis: Temporal
Love Sex Machine: s/t
OM: Advaitic Songs
pozvakowski.: sevenpeopleleft.
Room of the MAD Robots: I Stray
Sabazius: The Watchers
Scott Kelly & Steve Von Till & Wino: Songs of Townes Van Zandt
Scott Kelly and the Road Home: The Forgiven Ghost in Me
The Chariot: One Wing
Torn From Earth: EP 2012
Trioscapes: Separate Realities
Unsane: Wreck
Yakuza: Beyul

Eyehategod: New Orleans is the New Vietnam (Lemezt akarunk!!)
Electric Wizard: Legalised Drugs & Murder
Adele: Skyfall (dal)

KONCERTEK 2012
Koncertek terén viszont igen aktív voltam. A The Chariot dürerbeli őrülete mindenképp az év legnagyobb élményét jelentette, de szintén emlékezetes volt a Sleep és az OM, valamint a Rotten Sound és a Rosetta fellépése is (utóbbival az interjúzás is tetszett). Azt viszont sajnálattal kellett tudomásul vennünk, hogy a Bálványvér Booking beszüntette működését: mindez nemcsak a remek bulik miatt szomorú (2012-ben részemről: Rosetta, Khuda, Brotherhood of Sleep, Deadhorse, Kerretta), hanem amiatt is, mert a Milán által szervezett esték maroknyi visszatérő résztvevője remek kis társaságot alkotott, legtöbbjükkel baráti viszonyt sikerült kialakítani, ami azóta alkalmak híján kicsit megkopott.

Illetve csak illik megemlékezem arról, hogy ősszel magam is koncertszervezésbe fogtam, s egy igen jól sikerült bulit sikerült összehoznom a Torn From Earth, a Haw, a Hatred Solution és a Document of Forgotten Smiles segítségével – nagy köszönet nekik, a közönségnek és a HNO3-nak ezért! Hogy lesz-e folytatás, azt azonban még nem tudom.

2013-ban meg Vertikal – lemezen és élőben. Mi kell még?
 

 
downer
Kulcsszavak: lista 2012

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés